Nej, det är inte över än

I lördags skulle Uppryckandet (the Rapture) inträffa, då de rättrogna kristna förs till himlen. Dessutom skulle kraftiga jordbävningar drabba hela jorden. Ännu en profetia som slog fel?

Ja, fast vem har sagt att Uppryckandet går på en dag? Till att börja med får vi definiera himlen. Enligt Jesaja 30:26 lyser solen 49 gånger kraftigare i himlen, vilket sätter himlen till en sfär runt solen, med en radie på 1/7 astronomiska enheter (drygt två miljoner mil). Dessutom får vi anta att folket i himlen inte gillar att krocka med varandra, så det begränsar himlen till en ekvator på sfären, ungefär som en Saturnusring, fast smalare. Omloppstiden är 19,7 dygn, vilket är så länge som Gud kan fylla på himlen med människor, utan att behöva bry som om kollisioner. I så fall är vi inte ens halvvägs igenom Rapture.

Att bli uppryckt är också en omskakande händelse. För det första behövs en utgångshastighet på minst 11 km/s för att lämna jordens gravitation. Sedan behöver man bromsa in kraftigt när man når himlen, annars fortsätter man i en excentrisk elliptisk bana. För att nå himlen på en någorlunda rimlig tid har jag räknat med en utgångshastighet på 20 km/s. Vid en start i västra Mexiko i rät vinkel kl 18:00 2011-05-21 når man himlen den 25 juli. Då är ens hastighet 104 km/s, som måste bromsas in till 78 km/s.

Hur har jag nu fått reda på detta? Universe Sandbox 2 samt lite xml-hack för att få till uppskjutningarna.

Publicerat av Lukas Mattsson

Yogi and developer