Nåbarhet är överskattat

Mark of the beastDet finns de som tror att livet går ut på att ständigt vara nåbar. Att man omedelbart ska kunna svara på sms och samtal mitt i natten, på biografer, på gymmet, när man har sex, när man pluggar och på begravningar. Helst ska alla, inklusive nyfödda, implanteras med ett mikrochipp med telefonfunktion så att man inte kan stänga av.

Själv ser jag högre värden i livet än att vara slav under telefonen. Tror någon på fullaste allvar att Albert Einstein skulle kunnat få till den allmänna relativitetsteorin om han var tvungen att svara på sms i tid och otid. Skulle Bill Gates och Steve Jobs kunnat utveckla sina företag om de blev ständigt distraherade.

Att kunna stänga av ibland ger sinnesfrid. Hur ofta och hur länge man behöver göra det är individuellt, och behovet varierar även över tiden.

Publicerat av Lukas Mattsson

Yogi and developer